Aangifte Inkomstenbelasting, benut alle mogelijkheden

Inmiddels heb of krijg je binnenkort een uitnodiging van de belastingdienst voor het insturen van de belastingaangifte.
Je krijgt dan de tijd tot 1 mei om de aangifte te doen. Soms is die termijn nog te kort, weet dan dat er een mogelijkheid is om uitstel aan te vragen.

Krijg je geen uitnodiging, werk je beiden in loondienst en heb je kinderen jonger dan 12 jaar dan kom je mogelijk in aanmerking voor een extra belastingkorting.

Heb je in 2021 een huis gekocht dan zijn de financieringskosten en rentekosten van de lening aftrekbaar, dit geldt voor leningen bij een bank maar ook voor leningen in de familie als je aan de juiste voorwaarden voldoet. Ook bij een herfinanciering van een lening op het woonhuis zijn de extra kosten mogelijk aftrekbaar.

Niet iedereen heeft een (volledig) pensioen opgebouwd. Een aanvulling hierop in de vorm van een extra storting (premie) is dan een goed alternatief. Deze premie is in het jaar van storting mogelijk als aftrekpost mee te nemen in de aangifte.

Erg actueel is momenteel de nieuwe uitspraak inzake het belasten van vermogen van spaarders. Hoe dit gaat uitwerken is nog niet helemaal duidelijk maar er zal mogelijk een compensatie van de betaalde belasting moeten plaatsvinden over de voorgaande jaren.  Voor 2021 gelden vooralsnog de oude regels. Heb je de afgelopen jaren belasting over je vermogen betaald en is de aanslag nog niet definitief dan is het raadzaam om een bezwaar in te dienen bij de belastingdienst.

Verder zijn er nog mogelijkheden met betrekking tot de studiekosten, ziektekosten en giften. Bij deze aftrekposten is wel altijd een drempel van toepassing .
 
Wilt u meer weten over het bovenstaande neem dan gerust contact op met Geerts Adviesgroep.
Cookie instellingen