Heb jij een goed pensioen?

‘’Waarom zou ik me daar nu al druk over maken, dat duurt nog zo lang!?’’   
‘’Ik moet het maar zien te halen.’’ ‘’We hebben toch een uitkering van de overheid?’’   
‘’Mijn werkgever heeft dat toch goed geregeld?’’   

Kloppen al deze uitspraken wel?   
De eerste uitspraak zal vaak wel kloppen, alleen als je tegen de 55 loopt en je blijkt te weinig pensioen te hebben dan wordt repareren lastig of vaak zelfs onmogelijk. Gewoon omdat je tijd nodig hebt om een eventueel pensioentekort aan te vullen.   

En inderdaad we krijgen allemaal AOW van de overheid, echter is dat voor een alleenstaande maar een goede € 1.200,- per maand. Met twee personen bedraagt de AOW € 1.700,- per maand, maar als er in de toekomst iets gebeurd waardoor je alleen overblijft, dan kan dit zomaar weer terug veranderen naar  
€ 1.200,- per maand.   

Het is daarnaast maar de vraag of dat het pensioen wat via je werk geregeld is, ook daadwerkelijk goed is.  
Je werkgever doet zijn best, maar heeft vaak ook aangegeven maar een bepaald budget te willen besteden aan pensioen. Daarnaast zijn de meeste pensioenen de afgelopen jaren al niet meer geïndexeerd en is het te bereiken pensioen in alle gevallen niet meer wat het geweest is.   

Hoe weet ik of ik voldoende inkomen heb als ik stop met werken?   
Hoeveel zou dat dan moeten zijn? Een heel logische vraag maar het antwoord is niet eenvoudig te geven en is voor iedereen weer anders. Want hoeveel inkomen iemand nodig heeft is vooral afhankelijk van hoeveel uitgaven je dan nog hebt en wat voor leven je er dan nog op na wilt houden.    

Onze adviseur kan helpen 
Om in kaart te brengen hoeveel de inkomsten en uitgaven zijn als je stopt met werken is nog niet zo eenvoudig. Wij kunnen je hier goed mee helpen en brengen dan voor je in kaart wat de (financiële) situatie is en hoe de eventuele wensen te realiseren zijn. We maken graag een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken.  
Cookie instellingen