Heb je onlangs verbouwd? Dit moet je weten

Ga jij je huis verbouwen en verbeteren, bijvoorbeeld door het plaatsen van een aanbouw, een veranda of zonnepanelen? Dat gaat vast en zeker je wooncomfort verbeteren. In alle voorbereidingen is er één belangrijk punt dat veel mensen vergeten.

Het is belangrijk om grote aanpassingen aan je huis aan ons door te geven. Daar sta je misschien niet meteen bij stil, maar wij moeten bij grote aanpassingen altijd de verzekeraar op de hoogte stellen. Een verandering kan namelijk gevolgen hebben voor je opstalverzekering. Deze verzekering zorgt voor een goede dekking bij brand, storm of inbraak.

Premie

Door verbeteringen of veranderingen aan je huis, kan de premie van de verzekering veranderen. Dit verschilt per situatie. Daarom is het goed om altijd even contact met ons op te nemen. Heb je wijzigingen niet doorgegeven, dan kan het zijn dat de verzekeraar niet uitkeert als er iets is voorgevallen.

Opstalverzekering in het kort

Een opstalverzekering verzekert alles wat vastzit in en aan het huis. Het is van belang om af en toe te kijken of de verzekering die jij hebt afgesloten nog past bij je huidige situatie. Het verzekerde bedrag in de opstalverzekering moet hetzelfde zijn als de waarde van je huis bij herbouw.

Je kunt bij een opstalverzekering kiezen uit verschillende soorten dekking, bijvoorbeeld een brand-storm dekking, een uitgebreide dekking of allriskdekking. Schade bij of door brand, bliksem, water uit leidingen, storm en inbraak zijn veelal gedekt. Soms dekt de verzekering aan schade die je zelf veroorzaakt hebt. Schade door achterstallig onderhoud en opzet wordt nooit vergoed.

Meer weten?

Wil je weten of jouw opstalverzekering nog past bij je huidige situatie? Of heb je een andere vraag over je opstal- of inboedelverzekering? Neem gerust contact met ons op.

 

Cookie instellingen