Bart Geerts; 60 Jaar ziel en zaligheid bij Geerts Adviesgroep

Verrast, verbouwereerd en stilletjes blij. Dat was Bart Geerts toen hij onlangs met een smoesje uit zijn wekelijkse repetitie bij muziekvereniging Sint-Lambertus werd gehaald en getrakteerd op een warm onthaal en aansluitend verrassingsfeest wegens zijn 60-jaar lange verdiensten voor Geerts Adviesgroep in woonplaats Gemonde.

Officieel staat 1 juli 1964 te boek als datum dat Bart Geerts als werknemer begon bij de firma G.H. Geerts. Het bedrijf dat zijn vader Grad in 1946 begon. Onofficieel kreeg Bart de liefde voor het vak al veel eerder mee. Dat werd er, zoals ze dat zo mooi zeggen, met de paplepel ingegoten. Hij groeide op met het bedrijf en de bedrijfsvoering en had voor hij genoteerd werd in de boeken al veel praktijkervaring opgedaan. In 1964 stapte hij als 16-jarige in bij het bedrijf van zijn vader en werd verdergegaan als G.H. Geerts en Zn.  Hoewel hij ook veel affiniteit had met het boerenleven, ging hij na de middelbare school studeren. Gezegend met een goed stel hersens haalde hij er in zijn vakgebied al wat nodig was én meer.

Met op de achtergrond als stille kracht echtgenote Betsie werd onder leiding van Bart Geerts het door zijn vader gelegde fundament verder verstevigd en uitgebouwd. De wieg van Bart en het bedrijf stond ooit op een boerderij, maar na wat omzwervingen is het inmiddels al decennialang te vinden aan de Dorpstraat in Gemonde. Daar werd met verruiming van alle werkzaamheden vanaf 2002 verder gegaan als Geerts Adviesgroep. Tot zijn blijdschap en trots gaf Bart de liefde voor het vak door aan zoon Alwien. Die stapte in 1992 mee in en werd in 2014 eigenaar. Net als Bart studeerde Alwien en timmerde ook hij op eigen wijze aan de weg. Hoewel Bart in 2012 de destijds pensioengerechtigde leeftijd bereikte is hij nog geen dag weg geweest. 

Sterker nog. De kwieke senior is nog altijd zes dagen in de week in het bedrijf te vinden. Niet om bij te buurten of zomaar voor de lol koffie te drinken. De kwieke senior zet zijn schouders onder schadebehandelingen en verwerkt en betaald schademeldingen. Wie denkt dat hij op zaterdag achter de geraniums tot rust komt vergist zich. Dan is hij op het bedrijf te vinden voor onderhoud en kleine klusjes. Vaak bijgestaan door Betsie die zorgt dat alles weer blinkend schoon wordt.

Zestig jaar hard werken en ziel en zaligheid leggen in Geerts Adviesgroep is niet zomaar een jubileum maar een hele bijzondere verdienste die ook als zodanig werd aangepakt. Precies op de dag dat (o)pa Grad 60 jaar geleden Barts naam noteerde, werd genoemde overvallen met een verrassingsfeest. Hoewel hij dacht op zijn bugel te gaan spelen bij de plaatselijke muziekvereniging werd hij met een rotsmoesje de zaal van De Schuif binnen gelokt. Daar werd hij verrast en met applaus binnen gehaald door zijn vrouw Betsie en Alwien, Angelique en kun kinderen Ilke en Roy, personeel en vertegenwoordigers uit de bedrijfstak.

Hoewel Bart er helemaal niet van houdt om in de belangstelling te staan, liet hij zich deze reis toch samen met Betsie in het middelpunt zetten. Om te beginnen was er een welkomstwoord van Angelique. Na een korte terugblik werd hem een door het gezin en personeel samengesteld boek uitgereikt met persoonlijke teksten en foto’s. Namens het gezin van Alwien kreeg Bart een horloge met ingegraveerde tekst. Namens Alwien bedankte Angelique, Bart voor de goede leerschool en dat pa en ma altijd klaar stonden en staan voor alle medewerkers, maar ook voor het gezin. Uiteraard werd ook Betsie in de bloemetjes gezet en zij niet alleen. Tot verrassing van Angelique ontving ook zij een prachtige bos bloemen voor haar werk en inzet. Een afvaardiging van branchevereniging Adfiz nam kort het woord en roemde Bart om zijn tomeloze inzet tot op heden. Net als de vertegenwoordiger van het NVGA en Verbond van Verzekeraars kwamen zij niet met lege handen.

Het korte officiële moment werd besloten met het aanbieden van een cadeautje namens het personeel waarna iedereen getrakteerd werd op een glaasje bubbels en het feest kon beginnen. Echter niet na nog een laatste woord van de jubilaris. Die liet iedereen weten, “er echt geen seconde aan gedacht te hebben dat hij die dag 60 arbeidsjaren op de teller had staan”, maar ook, “blij verrast te zijn”, om met een lachje richting zijn zoon en personeel te besluiten: “Jullie zijn nog niet van me af.”

 

Door Wendy van Lijssel (Tikkertje teksten)

Cookie instellingen