Bereid je voor op succes

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. De grootste stijging zit in het aantal ZZP-ers. Denk jij er ook over om voor jezelf te beginnen? Heb je concrete plannen of ben je hier nog over aan het nadenken?

Het ondernemerschap is een avontuur vol kansen en uitdagingen. Of je nu al een tijdje nadenkt over het starten van je eigen bedrijf of net de sprong hebt gewaagd, financiën spelen een belangrijke rol in het creëren van een solide basis voor succes.

Als Geerts Adviesgroep zijn we gespecialiseerd in het ondersteunen en begeleiden bij elke stap van je ondernemersreis. We geven je alvast een aantal tips waar je rekening mee moet houden.

Stel een Realistisch Budget op

Het begrijpen van je financiën is de eerste stap naar succesvol ondernemerschap. Maak gedetailleerd een budget waarin je zowel je verwachte inkomsten als uitgaven opneemt. Houd rekening met alle kosten, van operationele uitgaven tot belastingen en persoonlijke financiële behoeften.

Open een Zakelijke Bankrekening

Het scheiden van je zakelijke en persoonlijke financiën is essentieel voor een goede boekhouding. Open een aparte zakelijke bankrekening om transacties duidelijk te houden en belastingaangiften te vergemakkelijken.

Houd Administratie bij

Een goede administratie is de sleutel tot financiële gezondheid. Door regelmatig je inkomsten en uitgaven te monitoren, kun je tijdig financiële problemen identificeren en aanpakken.

Plan voor Belastingen

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor het betalen van belastingen er zijn meerdere belastingen waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen. 

  • Omzetbelasting
  • Inkomstenbelasting 
  • Zorgverzekeringswet
  • Vennootschapsbelasting
  • Loonbelasting

Ook is het mogelijk om de belasting die je moet betalen over je bedrijfswinst per maand vooruit te betalen hiermee voorkom je dat je achteraf geconfronteerd wordt met een grote belastingaanslag inclusief belastingrente.  

Verzekeringen

Terwijl jij je richt op het ontwikkelen van je bedrijf en het opbouwen van een klantenbestand, is er één aspect dat gemakkelijk over het hoofd kan worden gezien: verzekeringen. Hoewel het misschien niet het meest opwindende onderwerp is, is het hebben van de juiste verzekeringen van cruciaal belang voor het beschermen van je bedrijf en jezelf tegen onvoorziene risico's.

Meer weten

Het starten van een eigen bedrijf is een reis die gepaard gaat met ups en downs. 

Wil je meer weten over het Geerts Adviesgroep zzp-traject klik hier of neem contact met ons op

 

 

Cookie instellingen