Eigen laadpaal? Vergeet dit niet!

Auto’s op benzine of diesel verdwijnen langzaam uit het straatbeeld. Steeds meer mensen stappen over op elektrische rijden. Een eigen oplaadmogelijkheid is daarbij voor veel mensen een must. Het is wel zo handig als je thuis je auto kan opladen voor de volgende dag.

Duur apparaat, goede dekking

Je kunt kiezen uit verschillende laadmogelijkheden, zoals een laadpaal, een wallbox of een mobiel laadpunt. Hier hangen flinke prijskaartjes aan, oplopend tot meer dan € 2.000 voor aankoop en installatie. Mocht het apparaat beschadigd raken of gestolen worden, dan wil je natuurlijk wel een goede verzekering. Maar hoe is je laadpaal eigenlijk verzekerd?

Goed nieuws: laadpalen zijn in veel gevallen verzekerd via de opstal- of inboedelverzekering. Hoe dit precies zit, verschilt per situatie. Hieronder zetten we veelvoorkomende situaties en de bijpassende verzekering voor je op een rij.

Koophuis

Heb je een vaste laadpaal bij je koophuis? Dan is deze verzekerd via de opstalverzekering.

Heb je een mobiel laadpunt? Dan wordt het apparaat gezien als accessoires van je auto en dekt de inboedelverzekering de eventuele schade.

Koopappartement

Heb je een vaste laadpaal bij je koopappartement? Dan is het belangrijk om even goed naar je inboedelverzekering te kijken. Je kunt de laadpaal dan meeverzekeren op je inboedelverzekering door middel van een eigenaarsbelang - een aanvullende dekking.

De opstalverzekering van een appartementencomplex is namelijk via de Vereniging van Eigenaren (VvE) geregeld. Dat maakt het lastiger om je persoonlijke eigendom – in dit geval een laadpaal - mee te verzekeren.

Huurwoning

Heb jij een vaste laadpaal bij je huurwoning (kan zowel een huis als een appartement zijn)? Dan kun je het apparaat meeverzekeren op de inboedelverzekering via een huurdersbelang.

Geef aanschaf door

Geef het altijd door aan ons wanneer je een laadpaal gaat installeren. Zo is je verzekeraar op de hoogte en kunnen we controleren of de huidige verzekeringen voldoende dekking bieden. Ook kunnen de exacte voorwaarden en de maximale vergoedingen per verzekeraar verschillen. Kijk hier van tevoren goed naar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Heb je vragen over de verzekering van je laadpaal? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag met persoonlijk advies.

Cookie instellingen