Zo ga je stressvrij op vakantie

Vakantie is ontzettend belangrijk. Opladen na een jaar hard werken, nieuwe dingen ontdekken en inspiratie opdoen. Daarna kun je weer fris en fruitig aan de slag. Toch is het voor veel ondernemers lastig om vakantie te nemen. Je wil je klanten immers altijd zo goed mogelijk ondersteunen en geen commerciële kansen mislopen.

Deze handige tips helpen je op weg naar een relaxte vakantie:

Plan je vakantie ruim van tevoren

Bepaal op tijd in welke weken jij op vakantie wil. Als je afwacht totdat er een ‘goed’ moment is, dan komt het er vaak niet meer van. Door op tijd vast te stellen wanneer je op vakantie gaat, kun je het werk daar omheen plannen. Dat geeft rust in je agenda. Een extra pluspunt: je kunt de vroegboekkortingen meepakken.

Kies het juiste moment

Als je je vakantie gaat plannen, houd dan rekening met je drukke en minder drukke perioden. Gaan veel klanten in een bepaalde periode op vakantie? Zorg dan dat jij je vakantie ook in die periode plant. Zo loop je waarschijnlijk minder omzet mis.

Geef je vakantie door

Laat op tijd aan je klanten of opdrachtgevers weten wanneer je op vakantie bent. Zo kunnen zij er ook rekening mee houden en verloopt het voor iedereen soepeler. Laat ook weten hoe lang je weg bent, wanneer je weer aan het werk bent en of je bereikbaar bent op vakantie. Misschien is er wel een collega die de belangrijke zaken voor je klanten kan oppakken in je vakantie. Dat soort gegevens zijn erg belangrijk voor je klanten, zo weten zij waar ze aan toe zijn.

Wil jij toch even een aantal werktaken oppakken tijdens je vakantie, dan kan dat natuurlijk gewoon. Neem bijvoorbeeld een bepaald moment op de dag de tijd voor deze taken, het noteren van nieuwe ideeën of andere zaken die je te binnen schieten. Daarna kun je dan weer heerlijk genieten van je vakantie.

Cookie instellingen