Zo pas je de opmaak van een WhatsApp-bericht aan

Gebruik jij WhatsApp ook al om te communiceren met klanten en relaties? Bij grote bedrijven is bijvoorbeeld de klantenservice tegenwoordig vaak via WhatsApp te bereiken. Maar ook als zelfstandige of in een kleinere organisatie is WhatsApp een uitkomst. Klanten en relaties kunnen snel en makkelijk vragen stellen, afspraken maken of informatie doorgeven.

WhatsApp maakt klantcontact sneller en makkelijker. Maar hoe val je op in de grote stroom aan berichten die je klant dagelijks binnenkrijgt? Met extra aandacht voor de opmaak van je berichten!

Opvallend

Een leuke opmaak maakt een bericht aantrekkelijker en het vergroot de leesbaarheid. Er zijn in WhatsApp verschillende opties om de tekst van een bericht op te maken. In een handomdraai maak je de tekst cursief, dikgedrukt, doorgestreept of monospace.

De eerste drie opties spreken voor zich, deze zijn bijvoorbeeld ook via Word makkelijk te gebruiken. Monospace houdt in dat er meer ruimte zitten tussen de letters en de woorden. Hierdoor kun je extra nadruk leggen op een bepaalde zin.

Wanneer gebruik je tekstopmaak in WhatsApp?

In korte WhatsApp-berichten van een paar woorden of korte zinnen is het vaak niet nodig om een bepaalde opmaak toe te voegen. Maar bij een WhatsAppje van meerdere lange zinnen of zelfs een paar alinea’s – bijvoorbeeld wanneer je een klant antwoord geeft op een inhoudelijke vraag – kan het handig zijn op de tekst op een bepaalde manier op te maken.

Door bijvoorbeeld een paar woorden cursief of dikgedrukt te maken, leg je extra nadruk op die woorden. Denk bijvoorbeeld aan tijden of locaties. Ook kun je een korte titel of tussenkopjes toevoegen, bijvoorbeeld door te werken met monospace.

Hoe pas je de opmaak van de tekst aan?

Het aanpassen van de opmaak van de tekst is in een handomdraai gedaan.

Sneltoets

Je kunt een soort sneltoets gebruiken door een extra leesteken toe te voegen voor het woord dat je wil aanpassen.

  • Voor cursief gebruik je een laag streepje: _tekst_
  • Voor dikgedrukt gebruik je een sterretje: tekst
  • Voor doorgestreept gebruik je een tilde: ~tekst~
  • Voor monospace gebruik je drie enkele naar rechts wijzende aanhalingstekens ```tekst```
     

Via het menu

Je kunt er ook voor kiezen op de opmaak van de tekst via het menu aan te passen. Dat werkt voor iOS net wat anders dan voor een Android-telefoon.

Opmaak tekst in WhatsApp op iPhone

  • Dubbelklik op het woord,
  • Klik in de witte balk op structuur,
  • Klik op vet, cursief, doorgestreept of monospace.


Opmaak tekst in WhatsApp op Android telefoon

  • Klik op het woord (houd een paar seconden ingedrukt),
  • Klik in de menubalk op de drie verticale puntjes,
  • Veeg omhoog en klik op vet, cursief, doorgestreept of monospace.

Zo kun je experimenteren met de opmaak van de tekst in een WhatsApp-berichtje.

Voor meer informatie ga je naar de website van WhatsApp

Cookie instellingen